• VAJDASÁGI MAGYAR JOGÁSZ EGYLET
  Első Magyar Jogi Könyvszalon – Budapest 2021.09.17-19.

  A Vajdasági Magyar Jogász Egylet és a Magyar Jogász Egylet kiváló együttműködése eredményeként egy érdekfeszítő esemény részesei lehettünk.

  Szeptember

 • VAJDASÁGI MAGYAR JOGÁSZ EGYLET
  Jogászkonferencia Ceptor-Andrevlje 2021. 04. 23-25.

  A Vajdasági Magyar Jogász Egylet 2021. április 23–25. között (péntektől - vasárnapig) a Tarcal-hegységen (Fruška gora) levő Ceptor Andrevlje

 • VAJDASÁGI MAGYAR JOGÁSZ EGYLET
  Prof. Dr. Várady Tibor legújabb kötete – Népellenes mosoly

Köszöntöm Önt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet honlapján!
Újonnan alakult civil szervezet  vagyunk. Egyletünket tizenketten azért alapítottuk, hogy önkéntes alapon összefűzzük e gyönyörű szakma és hivatás magyar művelőit a Vajdaságban, mindannyiunkat, akik bírók, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők, végrehajtók, ezek munkatársai, vállalati, intézményi, közigazgatási jogászok, vezetők, közéleti szereplők, tudományos dolgozók, jogászok bármilyen munkahelyen és munka nélkül, vagy joghallgatók vagyunk. (Most hogy így felsoroltam, kiderült, hogy bizony sok helyen ott vagyunk.) A Vajdaságban vagy attól távol élünk, de vajdasági magyaroknak valljuk magunkat.
Mit szeretnénk?
Egybe szerveződve, egyénileg és közösségileg erősödni. Erősödni szakmailag. Erősödni a magyar jogi szaknyelv használatában. Erősödni kapcsolatrendszerünkben. Egyengetni és segíteni fiatal kollégáink életpályáját, átadva tapasztalatainkat és folyamatosan dolgozva az utánpótláson és az utánpótlással. Együtt dolgozni a minőségi jogászmunka, szakmánk becsülete és elismertsége érdekében. Egymást szakmailag támogatni és segíteni, ötvözve a jogelméletet és -gyakorlatot. Véleményeinkkel, ötleteinkkel és javaslatainkkal a jogalkotási folyamatokban részt venni.  Felvenni a kapcsolatot és együttműködni a hasonló hazai, magyarországi, határon túli magyar és külföldi szervezetekkel. Tanácskozásokat szervezni a nekünk fontos témákban. Mielőbb kiadói tevékenységbe kezdeni és pótolni a vajdasági magyar jogi szakirodalomban jelenlévő űrt. Szakmánkkal jobban és eredményesebben segíteni a magyar emberek és a magyar közösség boldogulását szülőföldünkön. Nem utolsó sorban, megismerni és közelebb kerülni egymáshoz és sokat barátkozni! Mindezeket a célokat ettől jóval hivatalosabban, alapszabályunk fogalmazza meg.
Tagtoborzás.
Tagjaink listája  folyamatosan bővül. Céljaink megvalósításához sokan kellünk a felsorolt tevékenységek hordozóiként és haszonélvezőiként egyaránt. A kezdet kezdetén vagyunk és jelenlegi legfontosabb feladatunk, hogy az év végéig meggyőzzük a vajdasági magyar jogászokat, hogy köztünk a helyük. Mindenkit szeretettel várunk! Önt is, aki jogászként épp honlapunkat böngészi. Ha egyetért a leírtakkal és azonosulni tud céljainkkal, köztünk a helye! Ne legyenek kételyei, adjon esélyt szervezetünknek! Akkor leszünk erős szakmai szervezet, ha mindannyian, magyar jogászok itt a Vajdaságban, csatlakozunk!
Hogyan válik Ön a tagunkká?
Igen egyszerű az eljárás: ide vagy fenn a TAGFELVÉTEL menüpontra kattint, egy kis kitöltősdi és 24 órán belül már meg is van a tagság, amint az Elnökség elektronikus szavazással jóváhagyja és erről e-mailben értesíti Önt.
Honlapunkról.
Nagyon köszönöm, hogy rohanó világunkban időt szánt arra, hogy elolvassa köszöntőmet. Még jobb, ha köszöntőmmel meggyőztem Önt (vagy nem beszéltem le), hogy vajdasági magyar jogászként köztünk a helye!
Észrevételeit, ötleteit és javaslatait, amelyekre mindig nyitottak vagyunk, az office@vmje.rs e-mail-címre várjuk.
Tisztelettel,
Nyilas Mihály
a VMJE elnöke