Vágj bele! A vállalkozások jogi környezete Szerbiában – Kézikönyv kezdő vállalkozók számára (Dudás Attila, Bunford Tivadar)

Vágj bele! A vállalkozások jogi környezete Szerbiában – Kézikönyv kezdő vállalkozók számára (Dudás Attila, Bunford Tivadar)

500.00 Din


„A vállalkozó a piacgazdaság hőse.” (…) A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jogi környezet megfelelő ismerete: a vállalkozónak ismernie kell azt a jogszabályi hátteret, amelyben vállalkozását vezetni kívánja. (…) A tapasztalat azt mutatja, hogy nemritkán az egyébként jelentős vállalkozási kedvvel és gazdaságilag életképes üzleti ötlettel rendelkező egyén épp a jogi környezet nem megfelelő ismerete miatt vonakodik vállalkozásba kezdeni. Mindez a vajdasági magyarság kisebbségi szempontjából hatványozottabban fejti ki gátló hatását: a jog világában kevésbé jártas személyek számára a jogszabályok megfelelő értelmezése anyanyelvünkön sem mindig könnyű, szerb nyelven pedig kifejezetten nehéz. Ennélfogva e könyv célja a vállalkozások jogi környezetének ismertetése jogi szaktudással nem rendelkező vállalkozók számára. (…) A hangsúly a következő témakörökre helyeződik: a társasági jogra, a kereskedelmi jog egyes vonzataira, a munkajogra, a fizetési forgalom szabályaira, a vállalkozásokra vonatkozó adó- és számviteli szabályokra, valamint a követelések kezelésére és megfizettetésére.

A könyv e-könyv-formátumban megrendelhető és letölthető ITT.