A VMJE közgyűlése és tanácskozása

A VMJE közgyűlése és tanácskozása

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet (VMJE) soron következő közgyűlését 2017. február 11-én, szombaton, 9 órai kezdettel tartja meg Újvidéken, a Tartományi Képviselőház nagytermében.



A közgyűlést 10 órától tanácskozás követi, melyen Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint Nyilas Mihály, a Tartományi Kormány alelnöke, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet elnöke mondanak köszöntőt. A tanácskozás keretében előadást tart dr. Várady Tibor nemzetközi jogász, Berényi Ernő és Búcsú Árpád bírók a bíróságokon és ügyészségeken foglalkoztatottak nemzeti struktúrájáról és a részarányos foglalkoztatásról beszélnek, Szakállas Zsolt, a VMJE titkára pedig a kisebbségvédelmi cselekvési tervről fog beszámolni.



A tanácskozást előreláthatólag megtiszteli jelenlétével Csóti György, a Kisebbségvédelmi Jogvédő Intézet igazgatója, aki az intézet munkáját fogja ismertetni, valamint dr. Sárközy Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke, akitől a magyarországi jogászképzés reformjáról hallhatunk.



Az eseményre szeretettel várjuk a Vajdasági Magyar Jogász Egylet tagjait, valamint azokat a vajdasági magyar jogászokat és joghallgatókat is, akik érdeklődést tanúsítanak egyletünk munkája és a tanácskozás témái iránt.