Szakértői szemmel c. tanácskozás

Szakértői szemmel c. tanácskozás

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet harmadízben szervezett jogászkonferenciát. A március 24-ei, écskai kastélyban megtartott tanácskozáson 70 jogász vett részt, akik ezúttal is érdekes és hasznos előadásokat hallhattak.

Az összejövetelen üdvözlőbeszédet dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Szervezet elnökeként a Magyar Jogász Egylet képviselője mondott , majd a konferenciát Nyilas Mihály, a VMJE elnöke nyitotta meg.



A konferencia kiemelkedő témái a magyarországi és a Szerbiában még kidolgozás alatt lévő polgárjogi törvénykönyv, valamint a büntetőjogi törvénykönyv főbb elemei, ismertetői voltak, olyan neves előadók felszólalásaikban, mint dr. Szalma József, dr. Fejős István, továbbá Várady Tibor a választottbíráskodásról értekezett. A tanácskozás keretében mgr. Fehér László igazságügyi szakértő munkája is elhangzott, Pásztor Bálint köztársasági képviselő az ez évben várható törvénymódosításokról szólt, Čedomir Backović helyettes államtitkár az alkotmánymódosítás folyamatáról, annak szükségességéről és jelentőségéről beszélt.



A magyarországi vendégek közül dr. Törőcsikné dr. Görög Márta A megújult magyar magánjogi kódexről, dr. habil. Szomora Zsolt pedig a megújult magyar büntetőjogi kódexről értekezett.



A konferencia résztvevői ezen felül egy könyvbemutatót is meghallgathattak, hiszen dr. Letsch Endre A jog alkotása és nyelve című könyvét ismertette.



A visszajelzések szerint az összehasonlító jognak éppúgy megvan a létjogosultsága, mint a kapcsolatépítésnek, és az ilyen és hasonló rendezvények kiváló alkalmat szolgálnak erre.